Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

European Open Warschau

European Open Warschau

European Open Warschau

Wat een dag is dit geworden! Ik ging met vertrouwen het toernooi in, maar dat dan alles zo op zijn plek valt met goed en tactisch judo is zoo mooi! Gewoon mijn eerste GOUD op een European Open.

Ik begon de dag tegen een Britse tegenstander, ik had de wedstrijd onder controle en kwam niet in gevaar. Maakte twee goeie wazari’s en de wedstrijd was binnen.

De tweede wesdstrijd moest ik tegen een Franse sterke tegenstander. Ik stond hier ook al tegen om brons in Praag. Ik wist dat het een lastige pot zou worden. We hadden een goed plan gemaakt en de wedstrijd was spannend, we gaven elkaar beide weinig ruimte en gingen de golden score in. Het werd een slijtage slag na 7 minuten en 45 seconden golden score won ik de wedstrijd met een wazari. Ik was zoo blij dat ik deze wedstrijd won, het afgelopen jaar had ik namelijk meer van deze lange golden scores en toen lukte het me niet om deze over de streep te trekken. Nu was ik wel de gelukkige na bijna 12 minuten op de mat en dat gaf me een enorme boost.

De 3e wedstrijd stond ik tegen een sterke Oekrainse tegenstander. Ik wist dat ze hard links in mijn nek zal komen, maar ik was dit voor. Ik pakte gelijk mijn kans en gooide haar binnen 10 seconden een volle ippon! Dit compenseerde mijn lange partij van hiervoor en ging door naar de halve finale.

De halve finale moest ik tegen een Spaanse tegenstander. Ik had al eens tegen haar gejudood in de Spaanse league en toen verloor ik op newaza. Ik wist dus dat ik hier scherp op moest zijn. Het was een lastige wedstrijd en het ging gelijk op. Weer de golden score in en hier maakte ik een wazari. Ik stond gewoon in de FINALE!!!!

De finale moest ik tegen een Duistse tegenstander. Ze was erg lang en had hier vorig jaar op de European Open in Madrid tegen gejudood. Toen verloor ik, maar ik was toen mentaal niet goed. Ik zat op de wip om weggestuurd van Papendal te worden en was mentaal dus niet goed. Deze dag was ik goed en scherp en echt gebrand om te winnen. De finale werd een tactische strijd. Doordat ze erg lang was kreeg ik er niet helemaal grip op en kwam niet goed tot mijn acties. Wel was ik slimmer met de shido’s en kumi kata. 8 seconden voor tijd kreeg ze haar 3e shido. IK WAS KAMPIOEN!!!!!

Ik ben zoo blij met deze medaille, ik heb laten zien dat ik met de beste meekan en ook een toernooi kan winnen! Dit had niet gekund zonder mijn coach Zeger en de steun van mijn ouders. Hun spraken altijd vertrouwen in mij uit dat ik het kon, en ik heb het nu laten zien, Kampioen!!

 

Artikel in het Montferland journaal

Goud voor Nadiah Krachten in Warschau | Het laatste nieuws uit Montferland (montferlandjournaal.nl)

 X