Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

Judo is leren, toepassen en vooruit kijken

Het seizoen zit er bijna op. Nog een trainingsstage in Berlijn en het judoseizoen is voorbij. Een seizoen met twee gezichten. In september gestart met Goud op het NKT en Zilver op de Nederlandse kampioenschappen Senioren. Voor het eerst mijn naam en beelden van mijn finalewedstrijd gezien op studio sport.

Mooie ervaringen maar waar het daadwerkelijk om zou gaan dit seizoen is “Groei” . Het leveren van trainingsarbeid, leren in mijn nieuwe gewicht en leeftijdscategorie. Een tussenseizoen waarbij ik mijn overgang naar de -21 en de -63 kg vorm moest gaan geven. Het resultaat was ondergeschikt aan, groei en trainingsarbeid. Tien tot 12 trainingen per week. Kracht, techniek, conditie en randori trainingen. Een bewustwordingsproces, waar winst voor mij altijd voorop stond en belangrijk was.

Dit seizoen was het anders. Ervaringsleren in de trainingen, de kracht van de herhaling, het inslijten van pakkingen en worpen. Mentale groei door het te ondergaan. Misschien wel mijn grootste winst dit judojaar. Ik heb genoten, geleerd en chagrijnig geweest, gelachen en gehuild. Verloren en wedstrijden gewonnen, alles wat topsport zo mooi en ongrijpbaar maakt heb ik voorbij zien komen. Twaalf podiumplaatsen behaald, waarcan vijf x Goud, Vier x Zilver en drie x Brons. Drie Europacups gejudood, Portugal 9e, Litouwen (geen resultaat) en Polen 7e. Toernooien gedood in België, Frankrijk, Denemarken en Duitsland. Wisselende resultaten maar met aanknopingspunten waar ik mee verder kon. Op drie Nederlandse kampioenschappen gejudood. NK senioren, Zilver. NK Studenten, Zilver en een 5e plaats op het NK -21.

Een seizoen waar ervaring en leren voorop stond aan het resultaat. Dit jaar een grote groei doorgemaakt waar ik blij mee ben. Ik ben nog niet klaar en sta alweer in de startblokken om het nieuwe seizoen vorm te geven. Op weg naar de top. Ik zal de berg beklimmen via mijn pad. Stap voor stap op weg naar de top.X