Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

Sarajevo European Open

Sarajevo European Open

Sarajevo European Open

Ik heb een goede voorbereiding gehad en voel mij erg fit. Vrijdagavond gewogen en klaar om op zaterdag te gaan knallen.

Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen een Belgische, hier had ik ook al eerder tegen gejudood in Praag waar ik toen onnodig van had verloren, ik was klaar om revanche te gaan nemen! Ik begon de wedstrijd erg sterk, maar kreeg net als in Praag al vroeg in de wedstrijd een wazari tegen door een onnodige fout van mijzelf. Ik dacht bij mijzelf nee niet weer….. Ik herpakte mijzelf en zette alles op alles om een score terug te maken. Gelukkig lukte dit, ik scoorde 30 seconden voor tijd een wazari terug en pakte haar direct in de houdgreep waardoor ik de wedstrijd won!

De tweede wedstrijd moest ik tegen een Française. Aan het begin van de wedstijd lukte het me niet heel goed om controle over haar rechterhand te krijgen, maar na de 1e minuut kreeg ik steeds meer grip op haar. Ik kon mee met het pakkingsgevecht en werd steeds dominanter naarmate de wedstrijd langer duurde. Na 4 minuten stonden we nog gelijk en gingen we de golden score in. Ik voelde me erg sterk en zag dat zij het steeds lastiger begon te krijgen. Nu moest ik de wedstrijd nog binnen gaan slepen, maar helaas kreeg ik na 30 seconden in de golden score een wazari tegen en verloor ik de wedstrijd. Dit was erg zuur, ik voelde dat ik deze wedstrijd kon winnen en dat ik er dicht bij was, maar verloor toch…

In de herkansing moest ik tegen een Duitse, ik wist voor de wedstrijd dat ze een goede techniek op de grond had en dat ik daar voor op moest letten. De wedstrijd begon, staand kon ik goed mee maar al snel kwamen we op de grond terecht. Ik wilde snel opstaan om staand weer verder te gaan, maar dit ging niet. Ze kantelde me om en daar lag ik dan in de houdgreep, gelukkig kwam ik er nog uit maar stond nu wel een wazari achter en moest dus gaan komen. Maar niet veel later belanden we weer op de grond en precies hetzelfde gebeurt als hiervoor… ik lig weer in die houdgreep. Ippon tegen, wedstrijd verloren en het toernooi zit erop.

Een 7e plek in Sarajevo was ik niet voor gekomen. Het gevoel dat je het niveau hebt, maar dat het steeds net niet lukt. Dat het zo dichtbij elkaar zit dat je denkt waarom valt het nou niet mijn kant op. Maar we zijn op de goede weg, en heb het vertrouwen dat als we zo doorgaan dat die medaille er wel gaat komen. Ik blijf werken aan mijn verbeterpunten en sta er het volgende toernooi weer!

Stap voor Stap zal ik mijn berg beklimmen en de top bereiken!

 X