Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

Terugblik seizoen 2018-2019

Ik ben erg tevreden over mijn vooruitgang van het afgelopen seizoen. Met een Bronzen plak op de Junior European Judo Cup in Berlijn heb ik het seizoen 2018-2019 afgesloten. De judobond stelde aan het begin van het seizoen kwalificatie-eisen op als voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de titeltoernooien. De Europese kampioenschappen in Finland en het Wereldkampioenschap in Marokko. Twee geweldig toernooien waar ik aan het begin van het seizoen met een schuin oog naar keek. Nu ik dit schrijf is er een kans dat het werkelijkheid gaat worden. Het zou mijn seizoen omcirkelen met een Gouden rand.


 

Met mijn drie medailles, behaald op de Junior European Judo Cups heb ik drie prachtige podiumplaatsen behaald. Brons in Kaunas, Zilver in Sarajevo en een Bronzen plak in Berlijn. Drie medailles waar ik super trots op ben. Een seizoen waar ik veel progressie heb gemaakt, geleerd van mijn fouten, ervaringen opgedaan en meer zelfvertrouwen gekregen . In de spiegel gekeken en gereflecteerd op mijn wedstrijden, trainingen, voeding en momenten van ontspanning en rust. Geleerd van mijn verloren partijen en (bijna) de hardlooptrainingen gaan waarderen.

Met een 3e plaats op het NKT, werd op het NK senioren geen resultaat behaald. Het Open Nederlands Kampioenschap (Espoir), werd met een Zilveren medaille positief afgesloten. Bij het Nederlands Kampioenschap junioren werd het Brons, niet het resultaat waar ik voor was gekomen.


 

In maart heb ik het internationaal traject met de Junior European Judo Cup in Coimbra, Portugal en het internationaal Thuringen Pokal in Duitsland afgesloten met respectievelijk een 7e en 9e plaats. Het was er “net niet”! De verschillen waren klein maar ik kon het verschil niet zelf maken. Leerpunten om mee te nemen en inzicht op mijn aandachtspunten. Nog harder trainen en meer specifieker aan mijn techniek werken. Het combineren van techniek, kracht, mentale en fysieke kracht bundelen om in de komende toernooien het verschil te kunnen maken.

Met een 1e plaats bij de Interclubs wedstrijden ( Belgische teamwedstrijden waar ik in het team van Judo Top Niveau Tournai mee doe) in België en een Gouden plak op de Soeverein Judocup in België werden mijn trainingsuren omgezet in resultaten. Zes dagen in de week, vaak twee trainingen op één dag; techniek, kracht en mentale trainingen, veelal bij het RTC Noord-West (Regionaal Trainings Centrum) in Haarlem, op de dinsdagen bij het NTC (Nationaal Trainings Centrum) op Papendal, En natuurlijk ook de diverse trainingsstages in binnen- en buitenland. En ook het oude vertrouwde Rebelsport waar ik altijd terecht kan. Daar ben ik altijd op zoek naar de perfectie, geloof en vertrouwen.


 

Het internationaal Junioren toernooi in Leibnitz (Oostenrijk) met aansluitend een trainingsstage werd afgesloten met een goed gevoel. Goede wedstrijden gejudood en een intensief en leerzame stage gelopen. Het NK mixteams waar we GOUD hebben laten liggen. Een mooi toernooi met een geweldige sfeer wat onze judosport zo fantastisch maakt.


 

Met Brons werd op het EJC Kaunas de basis gelegd voor wat later zou blijken een fantastische drieluik van succes. Drie European Cup medailles in Kaunas, Sarajevo en Berlijn.

Ik wil mijn coach en trainer Jasper, Martin de kracht trainer en de full time groep bedanken voor hun steun en vertrouwen, zonder hun had ik nu niet zoveel progressie gemaakt. Een fantastische groep sporters waar ik dagelijks mee kon trainen. We hebben veel gelachen samen, elkaar gesteund en vertrouwen gegeven. Allemaal Toppers!


 

Ook al mijn sponsoren en de vrienden van Nadiah bedankt! Zonder jullie was dit niet mogelijk en had ik hier nooit kunnen staan.

Een judo-seizoen waar ik met een goed gevoel op terug kan kijken. Met hopelijk twee titel toernooien in het vooruitzicht kan het een seizoen worden zoals ik het in september 2018 niet had kunnen verwachten. Wel gehoopt en hard voor getraind. “De weg naar de Top”. Mijn Berg, die ik stap voor stap zal overwinnen.X