Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

World University Games Chengdu

World University Games Chengdu

Het op een na grootste multisportevenement na de Olympische spelen: de World University Games!

Ik ben erg trots dat ik mag deelnemen aan zo’n groot evenement, en dat ik het gevoel van een Olympische Spelen kan gaan meemaken.

Er doen meer dan 150 verschillende landen mee over 25 verschillende sporten.

Omdat het evenement in China wordt gehouden vertrekken we al week voor mijn toernooi dag naar China, dit om bij te komen van de jetleg en een zo’n goed mogelijke voorbereiding te hebben.

Toen we daar aankwamen keken we onze ogen uit. Het was zo groot georganiseerd, nog groter dan dat je van te voren verwacht. De hele stad hangt vol met vlagen, posters en op de televisieschermen komen de World University Games langs. Het leeft echt enorm in China.

Bij aankomst werden we door de organisatie als VIPS onthaald, iedereen zwaaide naar je en kregen een eigen bus naar de village. Vanaf dat moment voelde je je echt een beroemdheid.

In de village was van alles te doen, naast alle trainingsfaciliteiten was er ook een virtual reality gebouw, museum en nog veel meer dingen om te doen. En bij elke hoek van de straat stond iemand van de organisatie je blij toe te zwaaien.

Na de eerste paar dagen te wenen aan het tijdsverschil en de eerste trainingen te hebben afgewerkt stond de openingsceremonie op de planning. We werden in een grote bussen naar stadion gereden. We liepen land voor land het stadion in die helemaal vol zat met klappende en juichende chinezen. Dit was zo groot en indrukwekkend, het voelde echt alsof je deelneemt aan de Olympische Spelen.

Na al deze mooie dagen stond mijn wedstrijddag op de planning. Ik had er erg veel zin in! Nadat ik te horen had gekregen dat ik weg moest van Papendal ging ik hier heel ontspannen in. Ik legde geen druk op mijzelf en wilde genieten van dit hele evenement en misschien wel mijn laatste toernooi.

Met de instelling van gewoon lekker judoen en genieten ging ik de mat op, en met goed resultaat. Ik judode vrij en won van meiden waar ik nog nooit van gewonnen had.

Na winst op een Finse, Hongaar verloor ik helaas de kwarfinale van een Japanse. Ook dit was close en voelde dat er echt wel wat moois in kon zitten vandaag.

In de herkansing won ik iemand uit Kazachstan waardoor ik om het brons mocht. Ik was hier al zo blij mee! Mijn judo ging goed en mocht om brons op zo’n groot evenement. Om brons moest ik tegen een Koreaanse tegenstander, ze was erg lastig en had hier alle moeite mee.

Ik stond eerst een wazari achter die vlak voortijd werd weggehaald, in de golden score scoorde ik het winnende punt, dat dacht ik, maar ook deze wazari werd weggehaald. Uiteindelijk kon ik mijn tegenstander overnemen en won de bronzen plak!!!

Wat was ik hier blij mee! Alle ontlading van de laatste tijd kwam eruit. Ik heb laten zien dat ik echt wel kan judoën en kan winnen van goeie meiden.

Mijn keuze die om te stoppen met judo was door deze medaille opeens niet meer zo zeker. Ik voel dat er nog meer inzit dan wat er op dit moment uitgekomen is. Het zou te zonde zijn als ik nu zou stoppen.

Ik had 1 dag rust en daarna moesten we met ons dames team klaar staan. We hadden er met z’n allen erg veel zin in! Uiteindelijk zijn we met het team 5e geworden. We waren zo dichtbij die medaille, maar ik kan trots zijn op wat we hebben laten zien.

Terugkijken is dit een toernooi wat ik nooit meer van mijn leven ga vergeten.

Zo groot allemaal, ik echt het olympische gevoel opgedaan en de kers op de taart een medaille gehaald.

Een onvergetelijke ervaring!

 

Kranten artikel:

https://www.montferlandjournaal.nl/nieuws/sport/460446/judoka-krachten-imponeert-in-china?fbclid=IwAR2kpmu6_dsHcDX1ioekhEA876FB0ncstaUhJV6zAHQ5sPldcJYMXv4tWro

 

 

 

 X