Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

3 op een rij

Met het behalen van een Bronzen medaille is de tripel compleet. Na Brons in Kaunas, Zilver in Sarajevo en Brons in Berlijn zijn het er drie op een rij.

Brons in Berlijn voor judoka Nadiah Krachten

Judoka Nadiah Krachten heeft afgelopen weekeinde een bronzen medaille gewonnen in Berlijn en zet daarmee een grote stap naar de aankomende titeltoernooien.

Bij de Junior European Judo Cup in Berlijn streden 400 judoka’s uit 40 landen. Nadiah was als vijfde geplaatst en werd daar mee gezien als één van de medaille kandidaten. Het werd een zware strijd onder tropische omstandigheden.

Doorzettingsvermogen
In de partij voor de derde plaats wist Nadiah terug te komen van een achterstand en besloot de partij in de golden score met een ippon in haar voordeel. Een mooie beloning voor haar judo, wilskracht en doorzettingsvermogen.

Naast de medaille en beker gaat het ook om de kwalificatie voor de titeltoernooien. Met het behalen van medailles op achtereenvolgens toernooien in Kaunas, Sarajevo en Berlijn heeft de judoka van Rebelsport voldaan aan de kwalificatie norm.

Kampioenschappen
Nadiah hoopt daarom nu op een uitnodiging van de judobond om deel te nemen aan de Europese- en wereldkampioenschappen. Ze gaat nu eerst herstellen van lichte blessures en genieten van een welverdiende korte vakantie.

De Europese kampioenschappen worden gehouden van 12 tot 15 september in Vantaa in Finland en de wereldkampioenschappen van 16 tot 20 oktober in Marrakech in Marokko.