Nadiah Krachten en haar weg naar de top.

European Open Praag

European Open Praag

De European Open Praag

Een nieuwe start!

Ik heb besloten er nog sws een jaar door te gaan met judo. Ik vind het te leuk en denk dat er nog meer inzit.

Samen met mijn nieuwe coach Zeger van Oirschot gaan er alles aan doen om mezelf te ontwikkelen en te kijken hoe ver we kunnen komen. De eerste stap is kijken hoe we ervoor staan.

De Europen Open in Praag is erg sterk bezet, met 34 judokas de grootste poule bij de dames. Ik heb er zin in en kan vrijuit de mat op gaan.

Als eerste moet ik tegen een sterke Duitser, ik weet vlak voor tijd een wazari te scoren en win de partij.

De 2e wedstrijd moet ik tegen een nog voor mij onbekende Franse. Ik heb het er lastig mee en kan nog niet echt vat krijgen op haar judostijl, vlak voor tijd scoor ik een wazari en win de wedstrijd. Dit was niet goed, maar uiteindelijk gaat het erom dat je de partij wel wint.

In de kwartfinale sta ik tegen een Amerikaanse judoka. Ik heb de controle over de partij en ben steeds sneller met mijn aanvallen, we gaan de golden score in en hier krijgt ze de 3e straf en win ik ook deze partij.

Ik sta in de halve finale, ik moet hier tegen een sterke Spaanse judoka. Ik heb hier al eens eerder tegen gejudood en toen winnend afgesloten. Ik heb een goed plan en begin sterk aan de wedstrijd. Het gaat gelijk op en het kan alle kanten opvallen. We gaan de golden score in, ik voel me nog fit en sterk en ben opzoek naar de score. Helaas krijg na mijn pakking niet goed te hebben een wazari tegen.

Ik baal hier heel erg van, mijn eerste finale op een European Open was zooo zooo dichtbij. Maar ik sta wel echt goed te judoën vandaag en heb dan ook alle vertrouwen in de partij om het brons.

Om brons is een sterke Franse mijn tegenstander. Vaak tegen gejudood op trainingen, maar nog nooit op een toernooi. Van te voren hebben Zeger en ik een duidelijk plan gemaakt. Het is spannend, we gaan gelijk op en komen in de golden score. Ik blijf mijn plan goed uitvoeren en zie dat ze moe wordt, ik maak nog iets meer tempo en uiteindelijk krijgt ze zo haar 3e straf.

Ik win brons!!!! Wat een dag weer, ik ging erin met dat ik ging proberen te judoën zonder dat ik mezelf te veel druk oplegde.

Ik zei tegen mezelf, ik heb zelf gekozen om hier te judoën, ik heb het zelf betaald en vind het gewoon leuk om te doen. Zo ben ik deze dag elke partij ingegaan.  Ook het vertrouwen van Zeger helpt erg om met zelfvertrouwen de mat op te gaan.

Deze medaille betekend heel erg veel voor mij. Na weggestuurd van Papendal te zijn en alles in de afgelopen maand veranderde heb ik dit toch maar geflikt. Ik heb laten zien dat ik wel degelijk progressie boek en er nog veel meer te halen valt dan wat ik tot nu toe heb gedaan.

Ik ga hard aan de slag om mezelf te ontwikkelen en dan zien we wel waar het schip strandX